Flandriens miniatuur wielrenners

Flandriens miniatuur wielrennersFlandriens zijn handgeschilderde miniatuur wielrenners die zijn vervaardigd uit zamak (een legering van de metalen zink en aluminium). De kleine wielrennertjes zijn ontstaan in de jaren ’30. Met een aantal mini rennertjes, een dobbelsteen, een schrift (om de standen bij te houden) en een zelfgemaakt speelbord werden jaren geleden complete wielerwedstrijden nagespeeld door (voornamelijk) jonge wielerliefhebbers. Met de dobbelsteen werd bepaald hoeveel vakjes een renner vooruit mocht ‘fietsen’. De miniatuur renners zijn lange tijd weggeweest, maar nu weer helemaal terug. Voor wielerfanaten (nu vaak volwassenen) zijn de kleine wielrennertjes op hun racefiets geliefde verzamelobjecten en populaire blikvanger(tje)s voor in huis. Waarschijnlijk heb je de Flandriens wel eens op tafel zien staan bij wielerprogramma’s op tv zoals de Avondetappe en Vive le vélo.

Flandriens miniatuur wielrennersDe Original Flandriens worden in België met de hand beschilderd met diverse legendarische retro wielertenues en tricots uit vervlogen tijden (bijvoorbeeld Bianchi, Molteni, Peugeot, Bic en Faema). Het aanbod is inmiddels groot. Ook de Tour de France truien en de wielershirts van de Protour ploegen (LottoNL-Jumbo, Sunweb, Sky etc.) zijn verkrijgbaar. Met Flandriens creëer je je eigen wielerpeloton met de truien van toen of nu.

Een setje van twee handgeschilderde miniatuur wielrenners kost € 15,95. In Nederland te koop bij de webshop CyclingLifestyle.nl.

Flandriens miniatuur wielrenners zijn leuk om te verzamelen of om cadeau te geven aan een wielerfanaat!

Flandriens miniatuur wielrenners

Delen Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone
Advertentie: CyclingLifestyle.nl

Lees ook:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *